Nieuws

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom word je als vriend met open armen ontvangen.

Home > Nieuws

Nieuws

Je vindt hier onze persberichten over Huygens' Swaensteyn. Wil je meer informatie of heb je beeldmateriaal nodig dan kan je contact opnemen via events@huygensmuseum.nl of via tel: 070-3861673.

 

Bestuursleden gezocht!

Het Huygensmuseum in Voorburg zoekt enthousiaste bestuursleden! Ben jij gepassioneerd over historisch erfgoed, musea, of cultureel erfgoed? Wil je bijdragen aan het behoud van dit bijzondere stukje geschiedenis? 

 

Wie zijn wij

Museumnacht Den Haag 2023

zaterdag 7 oktober (20.00 - 01.00u). Een avond vol kunst en cultuur én toffe activiteiten. 

Verlengd: 'Een Andere Wereld' van Rik van Iperen

Wegens succes verlengd tot en met 4 juni 2023!

Tentoonstelling Frans Kokshoorn. Een leven, een oeuvre

Vanaf zaterdag 23 april is de tentoonstelling Frans Kokshoorn. Een leven, een oeuvre te zien in Huygens’ Swaensteyn. De overzichtstentoonstelling van de Voorburgse kunstenaar Frans Kokshoorn toont kunstwerken van verschillende materialen en onderwerpen uit zijn gehele oeuvre, maar ook oude foto’s, werkschetsen en filmpjes van de kunstenaar in zijn atelier.

Erfgoeddag 2022 ‘Oranje aan de Vliet’

Leidschendam-Voorburg heeft nauwe banden met de Oranjes. Prinses Marianne woonde er en Constantijn Huygens was secretaris en raadsman van de Oranjes. Het thema van de Erfgoeddag op zaterdag 30 april is dan ook ‘Oranje aan de Vliet’.

Nieuwe directeur Voorburgse musea

Vanaf 1 mei hebben Huygens’ Hofwijck en Huygens’ Swaensteyn een nieuwe directeur. Lea van der Vinde volgt dan Peter van der Ploeg op, die met pensioen gaat. Van der Vinde (1980) is nu werkzaam als conservator bij het Mauritshuis. Zij werkte eerder voor Hofwijck als gastconservator van de tentoonstelling Vrouwen rondom Huygens (2009).

Vonken van verbeelding

Vonken van verbeelding: Gon Vandenbergh in Huygens’ Swaensteyn

Swaensteyn pakt uit!

Heropening Voorburgse musea

Stichting Huygensmuseum

Leidschendam-Voorburg krijgt nieuwe museale organisatie met nationale betekenis

Constantijn Huygens, veelzijdig correspondent

Constantijn Huygens (1596-1687) moet tijdens zijn lange leven ruim 70.000 brieven hebben geschreven, en er evenveel ontvangen hebben, zo berekende hij ooit zelf. De kern daarvan, bestaande uit ruim 9.000 brieven uit zijn particuliere correspondentie, is sinds kort volledig te raadplegen via de database Huygens’ Briefwisseling Online.

Pagina's