Educatie

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Educatie

Educatie

Museum Swaensteyn biedt leerlingen van basisscholen en in het voortgezet onderwijs een breed en attractief educatieprogramma aan. Er zijn verschillende lessen beschikbaar. Wilt u meer weten over onze lessen of een les boeken dan kunt u contact opnemen met educatie@swaensteyn.nl. Wij stellen met plezier een programma op maat samen.

Terug naar de Romeinen!

In de museumles 'Terug naar de Romeinen' maken de leerlingen van groep 5 kennis met de vroegste geschiedenis van hun eigen woonplaats. De kinderen komen van alles te weten over Forum Hadriani en ze ontdekken waarom dit voor de Romeinen zo'n belangrijke plek was.

De Romeinse leskist

Door de Romeinse leskist in de klas te halen kunnen leerlingen op een praktische manier kennis maken met het Romeinse leven. De leskist is gevuld met Romeinse replica's die passen bij diverse thema's zoals; het Romeinse leger, eten en drinken, de Romeinse vrouw.

Maak kennis met kunst

Een museum of kunstuitleen zijn niet alleen plekken om mooie schilderijen te bekijken. Ze zijn ook gewoon leuk en spannend! Speciaal voor de kinderen uit groep 4 is er de les 'Maak kennis met kunst'. Spelenderwijs leren kinderen meer over kunst en gaan ze zelf aan de slag met het thema 'bewaren en verzamelen'.