The Colors of Decay

Verwacht

2022

Home > The Colors of Decay

The Colors of Decay

Tentoonstelling Bas van der Poel - The Colors of Decay (wegens succes verlengd t/m 7 juli 2019)

De Voorburgse fotograaf Bas van der Poel toont in zijn werk de schoonheid van verval. Hij bezoekt verlaten plaatsen, plekken waarvan velen niet meer weten dat ze bestaan. Van der Poel laat in zijn foto's de sfeer van een moment zien, gebruik makende van enkel natuurlijk licht. De gebouwen die hij vastlegt zijn veelal leegstaande ziekenhuizen, vergeten boerderijen, gesloten fabrieken, vervallen kastelen of verlaten kerken. De exacte locaties worden echter niet bekendgemaakt. Hiermee wil Van der Poel de monumentale panden tegen vandalisme beschermen. De gouden regel bij zijn werk is: ‘Leave nothing but footprints, take nothing but photos’.

Tijdens de opening werd het eerste exemplaar van het boek The Colors of Decay uitgereikt. Dit boek met ruim 100 foto’s van Bas van der Poel is tijdens de tentoonstelling te koop in Museum Swaensteyn. De tentoonstelling The Colors of Decay is t/m 7 juli te zien in Museum Swaensteyn.

Over Museum Swaensteyn
Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen.

Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

Noot voor de redactie:
Plaatsing foto o.v.v. Bas van der Poel, The columns of Zion
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673) of Femke Overdijk, conservator Museum Swaensteyn femke.overdijk@swaensteyn.nl (070-386 1673).

Persbericht, Voorburg, 1 april 2019