Tentoonstelling Opnieuw bekeken

Opnieuw bekeken - Terra-viva

Opnieuw bekeken

Kunstenaars vereniging Terra-viva

Home > Tentoonstelling Opnieuw bekeken

Tentoonstelling Opnieuw bekeken

Opnieuw bekeken
Kunstenaarsvereniging Terra-Viva

In Museum Swaensteyn is t/m 1 december de tentoonstelling Opnieuw bekeken te zien. Voor deze tentoonstelling hebben de leden van kunstenaarsvereniging Terra-Viva de vaste collectie van het museum onder de loep genomen.

De 11 deelnemende kunstenaars, Lili Berger, Ria Diercks Kroon, Irma den Hertog, Birke Hesse, Stéphanie Knage, Aad Ledeboer, Vivienne Lopes de Leão Laguna, Marian Meerbeek, Erik Rumpff, Thea Schenk en Frits Veenland  hebben elk een kunstwerk uitgekozen waar zij met hedendaags werk een reactie op hebben gegeven.

Dit heeft geleid tot nieuwe inzichten, een bijzondere wisselwerking en een uitdagende kijk op de schilderijen, prenten, sculpturen en historische objecten van het museum. Zo is er onder andere in de Prinses Marianne kamer een hemelbed opgebouwd, zijn er kunstzinnige aureolen rondom de beelden van Albert Termote gevormd en is er een visuele presentatie waarbij het schilderij Liggende jongen in de duinen van Anton Mauve centraal staat.

Terra-Viva is een kunstenaarsvereniging waarbij de leden elkaar inspireren via verschillende disciplines. Zij dagen elkaar uit om vanuit andere invalshoeken te kijken en te werken. Op zaterdag 9 november van 16.00-17.30 uur geven de kunstenaars rondleidingen door de tentoonstelling en vertellen zij over hun werk. Daarnaast zijn er drankjes en kleine hapjes en is iedereen van harte welkom om langs te komen.

 

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen.

Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

Noot voor de redactie:

Plaatsing foto o.v.v.
Afbeelding 1: Frits Veenland, Het Wachten, reactie op het beeld Vluchtelingen uit België van Johanna Bleuland van Oordt.
 

 

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673) of Femke Overdijk, conservator Museum Swaensteyn femke.overdijk@swaensteyn.nl (070-386 1673).

Persbericht, Voorburg, 14 oktober 2019