Museumnacht Kids 2020

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Museumnacht Kids 2020
14 maart
14 maart

Museumnacht Kids 2020

Geannuleerd: Museumnacht Kids 2020

UPDATE MUSEUMNACHT KIDS 2020:

We moeten jullie helaas vertellen dat Museumnacht Kids Den Haag aanstaande zaterdag niet doorgaat wegens het COVID-19 (Coronavirus).

Wij verzoeken iedereen die een ticket of polsbandje heeft, deze goed te bewaren. Op een later moment zullen we besluiten of Museumnacht Kids alsnog op een andere datum dit jaar kan worden gehouden. Wij houden jullie op de hoogte.

Team Museumnacht Kids Den Haag.

 

 

Museumnacht Kids: Alice in Wonderland

‘S avonds….. als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse en Voorburgse musea speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers. Op zaterdag 14 maart tussen 17.00 en 22.00 uur is er een speciaal programma vol toffe activiteiten in het thema ‘Op expeditie’. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Museumnacht Kids is veel meer dan in het donker een bezoekje brengen aan het museum. Er is enorm veel leuks te zien en te doen, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Workshops, schminken, speurtochten en meer. Gebruik je fantasie en ontdek het tijdens de Museumnacht Kids!

Maandag 13 januari om 12.00 uur gaat de kaartverkoop van start op de website van de Museumnacht Kids. Zorg dat je er snel bij bent! 

 

Museum Swaensteyn: Op expeditie door Wonderland

Voor één avond is Museum Swaensteyn omgetoverd tot Wonderland. Ga het avontuur aan en ontmoet de Kolder kat, Alice en de Hartenkoningin. Maak je eigen hoedje, net zo mooi als die van de Gekke Hoedenmaker. Versier een koekje, maak een kunstkaart of ga op de foto met de leukste props in de fotohoek, alles helemaal in de stijl van het sprookje.  Laat je schminken, kleur de fantasievolle kleurplaten, speel een spelletje en luister naar de mooiste verhalen. Speur door de museumzalen naar het Witte Konijn en ontmoet alle andere bijzondere figuren van Wonderland.

Programma Museum Swaensteyn

Gekke Hoedemaker workshop – Doorlopend AL
Ga los tijdens de workshop en maak een hoedje net zo gek als die van de Gekke Hoedenmaker. In verschillende kleuren en maten, versieringen van stickers tot roosjes en van breinaalden tot lintjes. Zet hem daarna op en je bent helemaal in stijl voor Wonderland!

Wonderland Kunstkaart Workshop - 17.15-17.45| 18.15-18.45| 20.15-20.45| 21.15-21.45   9-12 jaar
Maak een eigen kunstkaart met jouw favoriete Wonderland karakters. Onder begeleiding maak je een mooie tekening met daarbij een quote uit het negentiende eeuwse sprookje Alice in Wonderland.

Fotohoekje In Wonderland – Doorlopend AL
Vier jouw onjaardig in het fotohoekje en zet jezelf op de foto! Kleed je aan met een kroon, vleugels, hoed, ketting of meer, grabbel in de verkleedkist, trek een mooie outfit aan en klik! Voor altijd vereeuwigd in Wonderland!

Versier een koekje – 17.00-19.00 AL
Versier een koekje! Na het eten groei je misschien wel door het dak van het museum of wordt je zo klein als een muis.

Schminken – 17.00-19.45 AL
Laat je professioneel omtoveren tot de wondere wezens die Wonderland rijk is en laat je schminken door het duo van Schmink City!

Speurtocht: Op zoek naar het witte Konijn – Doorlopend AL
Ga op avontuur door Wonderland en door de museumzalen met de speurtocht. We gaan op zoek naar het Witte Konijn die door de Geschiedenis zaal, Prinses Mariannekamer en Romeinenzaal allerlei andere figuren tegenkomt. Vragen rondom Twiedeldie en Twiedeldom, de rups en natuurlijk de Boze rode Koningin moeten worden beantwoord en misschien vind jij wel het Witte Konijn terug!

Kleuren, spelen en fantasievolle verhalen in Wonderland – Doorlopend 4-8 jaar
Kleur de fantasievolle kleurplaten, doe de leukste spelletjes en luister naar de mooiste verhalen van de oudere zus van Alice.