Informatiebijeenkomst ‘De Romantische Limes’

Home > Informatiebijeenkomst ‘De Romantische Limes’

Informatiebijeenkomst ‘De Romantische Limes’

Op dinsdag 9 november aanstaande, vanaf 19.30 uur, zal in Museum Swaensteyn een informatiebijeenkomst worden georganiseerd over de plannen voor ‘De Romantische Limes’. Dit is de bijdrage van Leidschendam-Voorburg aan het landelijke project ‘De Nederlandse Limes’, dat enkele weken geleden de status van UNESCO Werelderfgoed verwierf.

Plan
In samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg en de provincie Zuid-Holland heeft Museum Swaensteyn sinds 2017 als projectleider meerdere initiatieven ontwikkeld. In 2018 heeft de Romeinenkamer in het museum een metamorfose ondergaan, terwijl in 2019 een Masterplan voor het omgaan met ons Romeinse erfgoed is opgesteld. Sindsdien heeft - met vertraging veroorzaakt door Covid-19 - het museum gewerkt aan het ontwikkelen van een eerste uitvoeringscomponent. Dat is het creëren van een samenhangend programma dat de bezoeker van Park Arentsburgh, een groen rijksmonument, informatie verschaft over het voormalige Forum Hadriani, een archeologisch rijksmonument dat daar onder de grond ligt. En dat volgens een harmoniemodel, waarbij park noch archeologie worden aangetast. Centraal in het concept van dit plan staat Caspar Reuvens en zijn opgraving van Forum Hadriani in de jaren omstreeks 1830. Vandaar de naam, Romantische Limes.

Inspraak
Het project bevindt zich momenteel planmatig in het stadium van ‘Vooroverleg’, de fase die voorafgaat aan de formele vergunningaanvraag. Daarom wordt nu aan om- en opwonenden en andere geïnteresseerden de gelegenheid geboden kennis te nemen van het projectvoorstel en indien gewenst erop te reageren.

Aanmelding voor deze avond is niet nodig. Maar vanwege de Covid-19 maatregelen zal wel bij binnenkomst gevraagd worden uw QR-code te laten scannen.

Masterplan Romeinen aan de Vliet

Museum Swaensteyn bevindt zich aan Herenstraat 101, 2271 CC te Voorburg

Afbeelding
Caspar Reuvens en zijn opgraving van Forum Hadriani

 

Redactie
Voor vragen: Peter van der Ploeg, peter.vanderploeg@hofwijck.nl of 06 4861 1147 / Karlien Ritter karlien.ritter@swaensteyn.nl of 070 386 1673

 

Persbericht, 1 november 2021