Basisonderwijs

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Educatie > Basisonderwijs

Basisonderwijs

Terug naar de Romeinen - Groep 5

Geschiedenis Romeinen en Cananefaten in Voorburg

Het Romeinse stadje Forum Hadriani (markt van Hadrianus) werd rond het jaar 70 van onze jaartelling gesticht aan het kanaal van Corbulo. Er waren huizen, tempels, winkels en zelfs een haven.

In de museumles 'Terug naar de Romeinen' maken de leerlingen van groep 5 kennis met de vroegste geschiedenis van hun eigen woonplaats. De kinderen komen van alles te weten over Forum Hadriani en ze ontdekken waarom dit voor de Romeinen zo'n belangrijke plek was. Gedurende de les kruipen de kinderen in de huid van de bewoners van Forum Hadriani en gaan ze aan de slag met allerlei opdrachten. Als ze zich als een echte Romein hebben gedragen, reizen de kinderen weer terug naar deze tijd, met een Romeins diploma op zak!

De les sluit aan bij de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld, Nederlands en Kunstzinnige Oriëntatie.

Maak kennis met kunst - Groep 4

Spelenderwijs meer weten over kunst

Een museum of kunstuitleen zijn niet alleen plekken om mooie schilderijen te bekijken. Ze zijn ook gewoon leuk en spannend! Speciaal voor de kinderen uit groep 4 is er de les 'Maak kennis met kunst'. Spelenderwijs leren kinderen meer over kunst en gaan ze ook zelf aan de slag met het thema 'bewaren en verzamelen'.

Doel van de les is om kinderen kennis te laten maken met de collectie en werkzaamheden van het museum. In de Kunstuitleen laten we de kinderen zelf een keuze maken uit het aanbod. Er gaat namelijk voor een aantal weken een 'echt' kunstwerk mee naar school. Door het kiezen leren de kinderen hun mening onder woorden te brengen en te luisteren naar de mening van anderen.
De les sluit aan bij de kerndoelen voor mens en samenleving en kunstzinnige oriëntatie.

Meer weten over dit lespakket?

Voor meer informatie over kosten of aanmelden neemt u contact op met de afdeling Educatie via educatie@swaensteyn.nl