Cursussen Kunstgeschiedenis

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom word je als vriend met open armen ontvangen.

Home > Cursussen Kunstgeschiedenis

Cursussen Kunstgeschiedenis

Cursussen Kunstgeschiedenis in Museum Swaensteyn

Vanaf dinsdag 21 januari starten in Museum Swaensteyn twee cursussen: ‘s ochtends Internationale Architectuur van de 20e eeuw. Acht lessen over spraakmakende architecten, vertegenwoordigers van de belangrijkste internationale stromingen, met: Antoni Gaudi, Frank Lloyd Wright, Ludwig Mies van der Rohe, Walter Gropius, Le Corbusier, Louis Kahn, Renzo Piano en Rem Koolhaas. Acht lessen op dinsdagochtenden van 10.00 tot 11.45 uur.

’s Middags: Moderne Kunst 1900-1940. Dit is het zesde deel uit de chronologische serie, waarin de gehele westerse kunstgeschiedenis breed en compleet wordt behandeld. De cursus is heel goed apart te volgen. Het Expressionisme, Kubisme, Surrealisme en Constructivisme worden grondig toegelicht; en ook De Stijl, het Bauhaus en de Art Déco komen gedetailleerd aan de orde. Tien lessen op dinsdagmiddagen van half 1 tot kwart over 2.

De cursussen worden gegeven door Kunsthistorica Saskia Gras en u kunt zich aanmelden via saskiagras@hccnet.nl. De kosten voor de 10 lessen bedragen €150,- en zijn inclusief een syllabus, de kosten voor de 8 lessen bedragen €120,-  inclusief syllabus. Informatie: www.wijzerinkunstgeschiedenis.nl

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

-----------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:
Plaatsing afbeeldingen o.v.v. Mies van der Rohe, Farnsworth House en Wassily Kandinsky, Blauwe Berg 1908-1909

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Gras saskiagras@hccnet.nl (070-4481054) of Karlien Ritter, hoofd museale zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673).

PERSBERICHT, Voorburg, 13 januari 2020