Boek Meerpolder gepresenteerd

Tussen kerktoren en woontoren

De Zoetermeerse Meerpolder

Home > Boek Meerpolder gepresenteerd

Boek Meerpolder gepresenteerd

Boek Meerpolder gepresenteerd

Op zaterdag 11 maart werd in Museum Swaensteyn het boek over de Zoetermeerse / Leidschendamse Meerpolder gepresenteerd. Wethouder Floor Kist, zijn Zoetermeerse collega Isabelle Vugs en de verantwoordelijke dijkgraaf, Gerard Doornbos, namen de eerste exemplaren in ontvangst uit handen van projectleider Ria Oosterop.

In 2016 bestond de Meerpolder 400 jaar. Tijdens dat jubileumjaar zijn er tal van evenementen georganiseerd om de bijzondere polder, de oudste droogmaking in dit deel van Nederland, onder de aandacht te brengen. Het jubileumboek is met bijna tweehonderd bladzijden, prachtige fotografie en boeiende verhalen, een waardige kroon op het project geworden. Met het verschijnen van het jubileumboek wordt het jaar tevens afgesloten. De tentoonstelling over de Meerpolder in Museum Swaensteyn duurt nog tot en met zondag 9 april. Het boek is er te koop, voor € 19,50. Zolang de voorraad strekt.

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl.

Bijschrift foto

Het jubileumboek werd door projectleider Ria Oosterop uitgereikt aan de wethouders Floor Kist en Isabelle Vugs van Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer en dijkgraaf Gerard Doornbos. Geheel links Ton Vermeulen, samensteller van het boek.

[Foto: Charles Groeneveld]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Peter van der Ploeg, directeur, of Karlien Ritter, hoofd museale zaken (070-386 1673) of via peter.vanderploeg@swaensteyn.nl of karlien.ritter@swaensteyn.nl

 

Voorburg,  13 maart 2017