Workshop Aardewerk beschilderen

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Workshop Aardewerk beschilderen
19 oktober
20 oktober

Workshop Aardewerk beschilderen

Cultuurkaart Workshop Aardewerk beschilderen

Lijkt het je leuk om kennis te maken met een oud-Hollandse ambacht en er iets leuks en unieks aan over te houden? Schrijf je dan nu in voor deze leuke workshop van atelier Bisque-oui.

Hoe gaat het in zijn werk? Je kan kiezen uit een bordje of een mokje. Na een uitgebreide instructie gaan we op zoek naar een passend idee, patroon of motief. Ik heb voldoende inspiratie en allerlei andere hulpmiddelen om je te helpen bij je creatie. Je mag ook zelf ideeën of voorbeelden meebrengen. Na het opzetten van de schets op het aardewerk kan er gekozen worden uit 20 prachtige kleuren glazuur waarmee we het aardewerk gaan beschilderen.Uiteraard sta ik je bij met tips en advies. Een workshop duurt ca. 2.5 uur.

Na de schildersessie neem ik de voorwerpen weer mee naar het atelier. Daar krijgt het beschilderde aardewerk nog een glazuurlaag. Dat droogt een dag. Vervolgens gaan ze de oven in om op 1060° C. afgebakken te worden. Het keramiek is daarna gebruiksklaar. Gif- en loodvrij en oven- en vaatwasmachine bestendig.

Aanmelden gaat als volgt: Na aanmelding ontvang je een voucher in je mailbox. Neem deze mee naar de activiteit. Let op: pas na bevestiging van de kunstenaar ben je verzekerd van een plekje.

Atelier Bisque Oui

Beschikbare plaatsen: 12

18+ jaar

Herenstraat 101

Voorburg

06 48056504

€ 6,50  eenmalig

Ga naar website

19-10-2019

13:30u - 16:00u

Inschrijven kan via de website van de Cultuurkaart