Voorburgse Rondgang

De Voorburgse Rondgang is een route door het artistieke Huygenskwartier.

Voor de derde keer wordt dit ‘rondje Kunsten’ in het Huygenskwartier georganiseerd. Op zaterdag 30 september klopt het artistieke hart van Voorburg als nooit tevoren en kan men zich onderdompelen in schoonheid en meedoen aan diverse kunstzinnige activiteiten.

Home > Voorburgse Rondgang

Voorburgse Rondgang

Voorburgse Rondgang

30 september 11.00-16.00 uur

Het Huygenskwartier zal 30 september gevuld zijn met kunst en kunstenaars. Voor de derde keer wordt de Voorburgse Rondgang georganiseerd door o.a. de Kunstuitleen Voorburg, Galerie Brugman en Museum Swaensteyn. In de etalages en in de winkels zijn kunstwerken te zien. Op straat staan tientallen kunstenaars te tekenen en schilderen en verkopen ter plekke hun werk. De galeries en musea verzorgen gezamenlijk een programma met workshops, rondleidingen en muzikale optredens. Ook is er een sprookjesachtige lopende theatervoorstelling met in de hoofdrol Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh, waar ook een promofilmpje van wordt gemaakt.

Op zaterdag 30 september klopt het artistieke hart van Voorburg als nooit tevoren, kan men zich onderdompelen in schoonheid en meedoen aan diverse kunstzinnige activiteiten.

Doe jij mee? Wil jij je als kunstenaar laten zien in het Voorburgse Huygenskwartier? Heb je een mooi project, beeld, schilderij of ander kunstwerk dat je buiten wil laten zien? Stuur een mail naar info@kunstuitleenvoorburg.nl en de beste inzendingen krijgen een passende plek toegewezen.

Of doe je mee met de tekenwedstrijd? Op diverse plekken in de Herenstraat zullen ezels staan waar je een van de aangewezen panden kunt tekenen. Je tekening kun je aan het eind van de dag inleveren bij de Kunstuitleen. Een deskundige jury zal de winnaars kiezen. Galerie Brugman stelt drie mooie prijzen beschikbaar, waaronder een echte schildersezel!

Maar je mag ook je eigen ezel meenemen en in de straat gaan tekenen of schilderen! Daarbij is het ook toegestaan om een aantal kunstwerken mee te nemen om te verkopen.

Kortom, de hele straat is op 30 september één grote kunstgalerie!

Over Museum Swaensteyn

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673).

Persbericht

Voorburg, 8 september 2017