Tijdelijke sluiting van Swaensteyn wegens verbouwing

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Tijdelijke sluiting van Swaensteyn wegens verbouwing

Tijdelijke sluiting van Swaensteyn wegens verbouwing

4 juni tot en met medio september

Na de succesvolle overzichtstentoonstelling Een andere Wereld van de Voorburgse kunstenaar Rik van Iperen sluit Swaensteyn tijdelijk de deuren van het museum wegens verbouwing. De verbouwing is gepland tot september, dan gaat Swaensteyn voor even weer open tot in november. Daarna gaat het museum voor een korte tijd dicht voor de opbouw van de aankomende grote tentoonstelling Aan Tafel! die op 9 december geopend wordt.

Het geschikt maken voor bruikleen

Tijdens deze tijdelijke sluiting van Swaensteyn wordt de Notariszaal geschikt gemaakt voor bruiklenen. Deze zaal moet eerst ontruimd worden. Vervolgens worden de muren steviger gemaakt voor de zwaardere schilderijen. Voor een stabiele klimaatregeling worden deuren van veiligheidsglas geïnstalleerd. Daarnaast komen er rolluiken en worden de vloeren aangepakt. Al deze aanpassingen zorgen voor de nodige overlast, vandaar dat het museum voor een aantal maanden dicht gaat.

Grote opruiming

In de tijd dat Swaensteyn gesloten is, wordt het ook opruimen geblazen. Om een goed zicht te krijgen op wat voor moois het museum in bezit heeft worden irrelevante spullen wat niet museaal is weggeruimd. Met alle hens aan dek werkt de organisatie naar een vernieuwd historisch museum dat een plek wordt voor toekomstige tentoonstellingen. Zo gaat in november de opbouw van de aankomende tentoonstelling Aan Tafel! van start. Deze wordt op 9 december 2023 geopend.

Het museum zoekt studenten die als vakantiewerk mee willen helpen opruimen. Ken jij iemand die graag zijn handen uit de mouwen steekt, aanmelding kan via secretariaat@huygensmuseum.nl.