Romeinenweek 2020

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Romeinenweek 2020
25 april t/m 3 mei
03 mei

Romeinenweek 2020

GEANNULEERD - Romeinenweek 2020

Helaas hebben we besloten de activiteit te annuleren i.v.m. het Coronavirus.

Tijdens de Nationale Romeinenweek van 25 april tot en met 3 mei 2020 staat archeologie centraal. Een week die weer volledig in het teken zal staan van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud. Ontdek het verhaal van de Romeinen in Voorburg tijdens een bezoek aan Museum Swaensteyn. In de Romeinenzaal vind je een maquette van de stad Forum Hadriani, archeologische opgravingen en maak kennis met een bijzondere inwoner van de stad.
In 1828 vond professor C.J.C. Reuvens tijdens de opgravingen van Forum Hadriani (Voorburg) iets heel unieks. Een skelet binnen de stadmuren van de nederzetting. Een unieke vondst, waarvan het gipsen afgietsel én de reconstructie te zien zijn in de Romeinenzaal van het museum . Het bleek een prachtige jonge vrouw te zijn, genaamd Gera en zij is nu het middelpunt van de presentatie. Tijdens de Romeinenweek kunnen kinderen op pad met de speurtocht 'Terug naar de Romeinen', kan het gehele gezin in Romeinse kledij op de foto en meedoen met de Kinderworkshop 'Blijf af van mijn olijf!'.  Meer informatie is te vinden op www.swaensteyn.nl

Speurtocht – gehele Romeinenweek onder openingstijden museum
Breng een bezoek aan Museum Swaensteyn en ontvang de gratis speurtocht ‘Terug naar de Romeinen’ aan de kassa. Benedictus en Alma nemen je zo’n 2000 jaar terug naar de tijd van de Romeinen. In Voorburg lag de stad Forum Hadriani en tijdens het maken van de verschillende opdrachten kom je hier alles over te weten. Na afloop ben je een heuse Romeinenkenner!

Fotohoekje Romeinen - zaterdag 25 april 13.00-15.00 uur
Ga op de foto als Romein! Met Helm of schild, of juist in toga en lauwerkrans. Een leuke activiteit voor jong en oud en voor het gehele gezin!

Kinderworkshop Romeinen– woensdag 29 april 14.00-15.30 uur
Tijdens de leerzame, speelse en actieve Romeinenworkshop in Museum Swaensteyn leer je alles over  de Romeinse stad Forum Hadriani, gelegen in het huidige Voorburg. Maak de verschillende opdrachten, bezoek de waarzegster, speel Romeinse spelletjes en bewonder enkele opgegraven objecten in de Romeinenzaal. De workshop bestaat uit meerdere opdrachten over de Romeinen in het algemeen. Kom langs en geniet van een middag vol gezelligheid.

Kosten gratis i.c.m. een geldig toegangsticket tot het museum
Aanmelden via: secretariaat@swaensteyn.nl o.v.v. Romeinenworkshop