Opening Voorburg Sculptuur 2019

Voorburg Sculptuur 2019

Na een succesvolle pilot in 2018 heeft het evenement ‘Voorburg Sculptuur’ zich een vaste plek verworven in de zomerprogrammering

Home > Opening Voorburg Sculptuur 2019

Opening Voorburg Sculptuur 2019

Onder veel belangstelling opende Wethouder van Cultuur Gemeente Leidschendam- Voorburg Astrid van Eekelen de tentoonstelling Voorburg Sculptuur 2019 in Museum Swaensteyn. Acht kunstenaars laten daar deze zomer zien hoe gevarieerd beeldhouwkunst kan zijn.
 

De grote  diversiteit wordt getoond in onder andere het materiaalgebruik. Zo zijn er sculpturen te zien van zink, glas, keramiek, polyester, staal, gips, hout en klei. De deelnemende kunstenaars geven met hun sculpturen een ode aan de beeldhouwkunst en tonen hoe gevarieerd zij werken.

In Museum Swaensteyn zijn de benedenverdieping en de beeldentuin volledig gevuld met  imposante sculpturen. In de tuin exposeert Mary Geradts met haar zinken vazen en bloemen. Binnen staan de gefreesde houten beelden van Louis Niënhuis, de gekleurde glassculpturen van Theo ten Have en het 2.80 meter hoge, keramische vrouwfiguur van Magreet Hajee. Jaco van der Vaart toont werk geïnspireerd op het menselijk denkvermogen en Yumiko Yoneda laat met haar bolvormen van gips en modelleer-pasta zien hoe perfect imperfectie kan zijn. Margot Berkman vraagt met haar beeld van algendraden op staal aandacht voor de onderwaterwereld en de Mariaboom van Riëlle Beekmans, gemaakt van gebakken en natte klei, zal gedurende de tentoonstelling veranderen naarmate de klei verder opdroogt.
 

De tentoonstelling Voorburg Sculptuur 2019 is te zien t/m 25 augustus.

 

Foto’s:
Wethouder Astrid van Eekelen bij het beeld van Jaco van der Vaart
Margot Berkman, No oxygen the Ocean Breathes

Persbericht, Voorburg, 24 juni 2019