Museumnacht Kids 2019

Vriend worden

Museum Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Museumnacht Kids 2019
16 maart
17 maart

Museumnacht Kids 2019

Museumnacht Kids: ‘S avonds….. als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse en Voorburgse musea speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers.

Op zaterdag 16 maart tussen 17.00 en 22.00 uur is er een speciaal programma vol toffe activiteiten in het thema ‘Fantasie’. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Museumnacht Kids is veel meer dan in het donker een bezoekje brengen aan het museum. Er is enorm veel leuks te zien en te doen, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Maak je eigen kunstwerk, ga speurend op onderzoek uit, en waag een dansje tussen de schilderijen. Gebruik je fantasie en ontdek tijdens Museumnacht Kids!

Tickets zijn helaas al helemaal uitverkocht!

Museumnacht Kids in Museum Swaensteyn: Elfsteyn

Stap in de wereld van Elfsteyn en ontmoet de elfjes van Museum Swaensteyn. Rode, zwarte, roze en meer kleuren elfjes verwelkomen je in het museum.

Zij wijzen de weg naar de workshops, photobooth, spelletjes en meer, want er is tijdens de Museumnacht Kids een hoop te beleven! Maak je eigen elfenhuisje in de vorm van een paddenstoel of maak je eigen toverstaf. Laat je schminken en kleed je daarna om als elfje, eenhoorn of kabouter en ga op de foto in de photobooth.

Speur door de museumzalen naar de elfendeurtjes en luister naar de mooiste verhalen die worden voorgelezen door de Koningin der Elven. Het wordt een avond vol fantasie, met muziek, workshops, speurtochten en meer, kom jij ook langs?

Programma

*Ontmoet de elfjes van het museum

Doorlopend - Alle leeftijden

Stap in de wereld van Elfsteyn en ontmoet de elfjes van Museum Swaensteyn. Rode, zwarte, roze en meer kleuren elfen verwelkomen je in het museum. Zij wijzen de weg naar de workshops, de photobooth, de spelletjes en meer, want er is tijdens de Museumnacht Kids een hoop te beleven

*Speuren langs de elfendeuren
Doorlopend - Alle leeftijden

In elke museumzaal woont een elfje. Bezoek alle elfendeurtjes en los de vragen op. Welk elfje woont er achter een rood deurtje? Wat is het huisdier van het elfje dat in de Prinses Marianne kamer woont? Met de speurtocht kom je erachter.

*Sprookjes: Verhalen vol fantasie
Doorlopend - 4-8

Elfenkoningin Flora leest tijdens de Museumnacht Kids de mooiste verhalen voor. Fabels, sprookjes en mythen vol elfjes, eenhoorns, piraten en vliegende kinderen!

*De Photobooth der Fantasiën
Doorlopend - Alle leeftijden

Ga verkleed als een elfje, eenhoorn, kabouter of ander fantastische sprookjesfiguur op de foto in de Photobooth der Fantasiën. Maak een herinnering voor het leven en leg je bezoek aan het museum vast.  

*Workshop: Elfenhuisje
Doorlopend - 9 - 12

Elfjes wonen niet alleen in het museum, maar ook in het bos. In bomen, paddenstoelen en andere mooie huisjes. Maak zelf een mooi elfenhuisje in de vorm van een paddenstoel. Met een wcrolletje, verf en papier is dat zo gepiept voor ons en helpen we de elfjes met het maken van een nieuw huisje.

*Workshop: Toverstaf 
Doorlopend - Alle leeftijden 

Vlieg met de elfen mee naar de Notariszaal die voor een avond is omgetoverd tot Fantasieland. Hier kun je een elfenhuisje maken, maar ook een eigen toverstafje. In de vorm van een ster of een pijltje, met lintjes of stoere streepjes. Geniet van de sprookjesachtige muziek op de achtergrond en geniet van de gezellige creaties.

*Workshop: Versier je eigen cupcake
Doorlopend - Alle leeftijden 

Van zo’n avond vol workshops en fantasie slaat je hoofd op hol. Tijd voor iets lekkers en wat is leuker dan een cupcake die je zelf mag versieren voor het opeten? Verschillende kleuren fondant, steekvormpjes en andere versiersels om uit te kiezen om er een heerlijk cakeje van te maken!

*Dansen in het elfenbos

17.30-17.50 | 18.30-18.50 | 19.30-19.50 - Alle leeftijden

Tijdens de dansworkshop lijkt het net of we vliegen! Samen met de DansElf ga je los op de muziek en leer je de leukste, gekste en stoerste dansjes.

*Kleuren; de mooiste elfenplaten opfleuren
Doorlopend - 4-8

Kleur de mooiste kleurplaten van elfjes, zwanen, kabouters en andere sprookjesfiguren die voorkomen in het elfenbos.

*Schminken
17.00-19.30 - Alle leeftijden

Laat je schminken als een elfje, prinsesje, prins, piraat, koning, kabouter of eenhoorn en ga daarna geheel in stijl op de foto in de photobooth!

-

Tickets zijn helaas al helemaal uitverkocht!

-

Bezoek ook Huygens' Hofwijck tijdens de Museumnacht Kids!