Museumnacht 2021

Home > Museumnacht 2021

Museumnacht 2021

Kunst, muziek, workshops, verhalen en meer tijdens de Museumnacht in Den Haag en Voorburg op zaterdag 9 oktober. Tussen 20.00-00.00 uur openen vele culturele instellingen hun deuren, zijn er een hoop bijzondere activiteiten én is er extra entertainment. Tijdens de nacht kun je met een ticket in Voorburg een bezoek brengen aan Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn , de Kunstuitleen Voorburg  en Molen de Vlieger en langsgaan bij de deelnemende musea in Den Haag. Het belooft weer een mooie avond te worden!

Museum Swaensteyn
In Museum Swaensteyn gaan we terug in de tijd. Bestel een heerlijk drankje aan de wijnbar en luister naar de pianoconcerten van Maciej Wierzchlowski op de Prinses Marianne vleugel in de Notariszaal. Driemaal op de avond wordt er voor de liefhebbers een wijnproeverij georganiseerd door Wijnhuys Huygens. Bekijk de tentoonstelling Metamorfose van kunstenaarsvereniging ArtiBrak en sluit aan bij de doorlopende workshop snelschetsen. Los cryptische puzzels en geheimschriften op en ontdek zo het geheim van Swaensteyn met een speurtocht langs de vaste collectie. Doe mee met een spelletje schaken, dammen of sjoelen tussen de kunst of sluit je aan in de Tuinzaal bij het Romeins vermaak. Speel mee met de Romeinenquiz, maak je eigen laurierkrans of waag je aan een spelletje noten gooien én ontmoet de Romeinse gastvrouw Julia.

Huygens’ Hofwijck
Beleef de Gouden Eeuw door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens op Hofwijck. Ontdek de tuin met de instaprondleiding of app ‘Hofwijck Buiten’ en wordt verwelkomt door Constantijn Huygens in de Pronkzaal van het huis. Kijk naar de planeten Jupiter en Saturnus met de Sterrenwacht Rijswijk op het voorplein en bewonder de uitvindingen van Christiaan op de zolder. In de Oudhollandse Keuken zal de Voorburgse Bierwinkel drie maal op de avond een bierproeverij organiseren met bijzondere bieren. Mis het niet!

Informatie Museumnacht
Kaarten voor de Museumnacht kosten €18,- en kunnen enkel vooraf worden aangekocht op de website van de museumnacht. Let op! Voor dit event moet u in bezit zijn van een Coronatoegangsbewijs (QR-code).  

Check voor ticketverkoop en het gehele programma op www.museumnachtdenhaag.nl


Noot voor de redactie:

Foto onder vermelding van de naam van de fotograaf: Charles Groeneveld

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Huygens’ Hofwijck karlien.ritter@hofwijck.nl (070-387 2311) en Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673)

Persbericht, Voorburg 4 oktober 2021