Museumnacht

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Museumnacht
9 oktober
09 oktober

Museumnacht

Museumnacht Den Haag - Voorburg

Zaterdag 9 oktober, 20.00-00.00 uur 

Museum Swaensteyn is hét museum voor Kunst en Cultuur aan de Vliet. Stap terug in de tijd van de Romeinen, Prinses Marianne en de tijd van het bruisende kunstenaarsdorp Voorburg.

Luister met een heerlijk wijntje in de hand naar de muziek die wordt gespeeld op de Prinses Mariannevleugel. De wijnbar van Wijnhuys Huygens biedt een mooi aanbod van bijzondere wijnen, helemaal passend voor de avond. Tijdens de museumnacht wordt er op 3 tijdstippen een wijnproeverij aangeboden.

Tussen de vaste collectie, bestaande uit schilderijen en sculpturen, speel je een spelletje schaken, dammen of sjoelen. Ontrafel het geheim van Swaensteyn, een speurtocht langs de vaste collectie van het museum. Los de cryptische puzzels en geheimschriften op, en ontdek de geheimen van de collectie.

Zo’n 2000 jaar geleden leefden de Romeinen in Voorburg. Forum Hadriani, onderdeel van de Romeinse Limes in Nederland, zijn sinds dit jaar UNESCO-werelderfgoed! In het museum kun je verschillende archeologische vondsten bewonderen in de Romeinenzaal, maar nog leuker is het vermaak in de Romeinse tijd. Speel mee met de Romeinenquiz, maak je eigen laurierkrans en ga verkleed als Romein op de foto. Waag je aan een spelletje noten gooien, maak de Romeinse kalender én ontmoet de Romeinse gastvrouw Julia.

In de tentoonstelling Metamorfose toont een groot aantal hedendaagse kunstenaars van kunstenaarsvereniging ArtiBrak hun visie op het thema Metamorfose. Tussen de kunstwerken zal kunstenares en lid Suus Zweekhorst een workshop snelschetsen geven. Goed kijken is het motto, en niet denken maar je hand het werk laten doen.

Geniet van de ambiance in het monumentale Notarishuis in het hart van het Huygenskwartier Voorburg én breng ook een bezoek aan de Kunstuitleen Voorburg en Huygens’ Hofwijck.

Programma

Doorlopend
Muziek, wijn & spelletjes
Romeins vermaak
Het Swaensteyn Mysterie
Tentoonstelling Arti Brak Metamorfose

21.00-23.00 uur
Workshop snelschetsen (max. 25 min)

20.00-20.20 & 21.00-21.20 & 22.00-22.20
Wijnproeverij Wijnhuys Huygens

Tickets & meer informatie: museumnachtdenhaag.nl