Mei-activiteiten in Museum Swaensteyn

Kinderworkshop – Gera en de Romeinen

zaterdag 11 mei 14.00-15.30 uur
8 t/m 12 jaar

Home > Mei-activiteiten in Museum Swaensteyn

Mei-activiteiten in Museum Swaensteyn

Mei-activiteiten in Museum Swaensteyn

In de maand mei staan er een heleboel leuke en interessante activiteiten op de agenda van Museum Swaensteyn. Zo zijn er altijd bijzondere tentoonstellingen en tijdelijke presentaties te bezichtigen naast de vaste collectie, maar staat er ook een concert, Romeinenworkshop, instaprondleiding, lezing en een moederdagactiviteit in de planning! Breng in de maand mei dus een bezoek aan Museum Swaensteyn, het museum voor Kunst en Cultuur aan de Vliet.

Huub van der Steen
De Haagse kunstenaar Huub van der Steen werd 100 jaar geleden geboren. Ter gelegenheid hiervan toont Museum Swaensteyn gedurende de maand mei een groot deel van de beelden, sieraden en tekeningen van Van der Steen uit eigen collectie.

Activiteiten voor jong en oud
Op zaterdag 11 mei kun je genieten van de muziek van Mozart tijdens het concert ‘Murder, Myth & Mystery: Mozarts mysterieuze finale’ van Classical Encounters in de Notariszaal van Museum Swaensteyn. Het concert is van 11.00-11.45 uur en uw ticket kunt u kopen via www.classicalencounters.nl .

Diezelfde middag is er een Romeinenworkshop Gera en de Romeinen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in het kader van de Romeinenweek. Tijdens de leerzame, speelse en actieve workshop leer je alles over  het leven in de Romeinse stad, gelegen in het huidige Voorburg.


Vier zondag 12 mei Moederdag in Museum Swaensteyn, want alle moeders krijgen die dag gratis toegang! Maak een mooi portret van jouw moeder, of laat moeders een mooi portret van jou maken tijdens de workshop portret schetsen onder begeleiding van Annemieke Fierinck en zittend tussen de portretten van Gerke Henkes. De workshops zijn van 14.00-14.30 en van 15.00-15.30 uur.

Kom tijdens de presentatie ‘Zuster…bent u daar nog?’ van Nico Groot op dinsdag 14 mei alles te weten over Sint Antoniushove op het Oosteinde. In de presentatie met 107 dia’s worden er beelden getoond van 1913-1993. De lezing start om 16.00 uur en zal ongeveer 45 minuten duren.

Geniet van de tentoonstelling ‘Een stil geluk’, met de prachtige interieurstukken van Gerke Henkes tijdens de instaprondleiding op woensdag 22 mei om 16.00 uur. De rondleiding zal worden gegeven door de conservator van de tentoonstelling en wordt afgesloten met een glaasje Henkes Jenever.

Lezing Bas van der Poel
Op zaterdag 25 mei zal fotograaf Bas van der Poel een lezing geven in het museum van 14.00-15.00 uur. In de lezing zal hij vertellen over zijn werk, hoe de foto’s tot stand komen en wat er allemaal voor nodig is. Ook zal hij de verhalen achter de foto’s vertellen, waarin schoonheid en verval centraal staan, welke op dit moment in Museum Swaensteyn worden geëxposeerd. Na de lezing is zijn onlangs uitgegeven boek in te zien. Dit boek met ruim 100 foto’s van de fotograaf is tijdens de tentoonstelling te koop in de museumwinkel en zal op deze dag door Van der Poel worden gesigneerd.  

De workshops, lezing en instaprondleiding zijn gratis i.c.m. een geldig toegangsticket. Opgeven kan via secretariaat@swaensteyn.nl o.v.v. de activiteit.

Noot voor de redactie:

Plaatsing foto o.v.v.
Foto 1 Fotograaf: Charles Groeneveld, Mariannevleugel
Foto 2 Fotograaf: Charles Groeneveld, Romeinenzaal
Foto 3 Bas van der Poel, Freundschaft fur immer

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Museum Swaensteyn karlien.ritter@swaensteyn.nl (070-386 1673).

Persbericht

Voorburg, vrijdag 3 mei 2019