Huygens-Kerstvaart

Drie Koningen

Traditiegetrouw sluiten Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck het jaar af met een kersttentoonstelling.

Home > Huygens-Kerstvaart
20 december
21 december

Huygens-Kerstvaart

Huygens-Kerstvaart: Als appetizer voor de Kerst organiseren De Vlietvaart, Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn, de “Huygens-Kerstvaart. Dit unieke arrangement vindt plaats op donderdag 20 december 2018.

Tijdens het arrangement “Huygens-Kerstvaart” worden Kerst, cultuur en culinair genot omlijst met een sfeervolle vaartocht over de Vliet.

Wat kunt u verwachten:

Op de overdekte en verwarmde trekschuit wordt u verwelkomd met een glas dampende glühwein. Vervolgens kunt u genieten van een sfeervolle boottocht naar Huygens’ Hofwijck. Tijdens deze boottocht, door een prachtig winters landschap, vaart u langs buitenhuizen en parken die worden afgewisseld met monumentale bruggen en oude landgoeden.

Naast deze prachtige vaartocht brengt u een bezoek aan Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn in Voorburg.

Dit jaar zal in Museum Swaensteyn het geliefde verhaal over de Drie Koningen worden getoond. Daarbij keren enkele kerststallen van vorig jaar weer terug, maar worden er ook veel nieuwe getoond. De kerststallen zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het Stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag én uit privécollecties.

Hofwijck zal geheel in kerstsfeer de presentatie Oude en Antieke Kerstversiering tonen uit de privécollectie van verzamelaars Berry Goldenbeld en Susan Witte. Hier worden enkele unieke, nog niet eerder getoonde, kerstversieringen op zaal gepresenteerd, zoals reflectorballen, geborduurde ansichtkaarten, kerstboomkettingen en meer.

Na afloop wordt tijdens terugvaart een kop erwtensoep en roggebrood met spek geserveerd.

Programma:
  • 14:00 uur vertrek Bierkade
  • 14:45 uur aankomst Huygens’ Hofwijck
  • 14:50 uur – 15:20 uur bezoek Huygens’ Hofwijck
  • 15:30 uur – 16:00 uur bezoek Museum Swaensteyn
  • 16:15 uur vertrek terugvaart boot
  • 17:00 uur aankomst Bierkade, Den Haag (einde)

Aanmelden kan via de Vlietvaart.