Erfgoeddag 'Schatten aan de Vliet' 2018

Erfgoeddag Schatten van De Gouden Eeuw

Erfgoeddag op zaterdag 13 april 2019

Home > Erfgoeddag 'Schatten aan de Vliet' 2018

Erfgoeddag 'Schatten aan de Vliet' 2018

Erfgoeddag 2018 ‘Schatten aan de Vliet’

Leidschendam-Voorburg maakt zich op voor de opening van het toeristisch seizoen. Dat wordt gevierd op zaterdag 21 april. Historische figuren rijden dan per koets door de gemeente tijdens de Erfgoeddag ‘Schatten aan de Vliet 2018’. Die dag kunt u het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis bezoeken. Ook vindt de opening van het Watersportseizoen plaats en is die dag de lancering van de Cultuurkaart Leidschendam Voorburg.

Het thema is ‘Trots op heden en verleden’, dat perfect aansluit bij 2018 als Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Maar liefst zeventien erfgoedpartners in onze gemeente maken zich daar hard voor. Bezoekers kunnen gratis mee met historische bussen of per schip met de Ooievaart. Door de keuze voor rondritten kunt u op één dag kennismaken met vele facetten van het cultureel erfgoed in Leidschendam-Voorburg.

Programma en folder

Beleef de historie

U beleeft de historie rondom de sluis, met herinneringen aan de tijden van de tuinderijen en de veiling in Veur, de koepelkerk en nog zoveel meer. Ieder gebouw, iedere plek met een eigen verhaal. In Voorburg komt u in aanraking met de historie van koninklijke inwoners, onder wie prinses Marianne, prachtige buitenplaatsen en park ’t Loo. Het Huygenskwartier met de Oude Kerk, Swaensteyn en Hofwijck vertelt veel over de tijd van Huygens. Park Arentsburgh ademt de geschiedenis van de Romeinen.

Zet 21 april alvast in de agenda

Naast de erfgoedpartners doen ook het Haags Busmuseum, de fanfares Sint Caecilia en Forum Hadriani, Scouting Pius XII en Scouting Hubertus-Brandaan mee aan de Erfgoeddag en opening van het Watersportseizoen. Houd www.aandevliet.nl en www.swaensteyn.nl in de gaten voor meer informatie. Zet zaterdag 21 april alvast in uw agenda en geniet van het brede aanbod van cultuur, erfgoed en watersport in onze mooie gemeente!

Noot voor de redactie

Over het Erfgoedpodium
Het Erfgoedpodium is in 2015 opgericht op initiatief van Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Alle stichtingen en verenigingen die actief zijn op het gebied van erfgoed, geschiedenis en cultuur in onze gemeente zijn hierin verenigd. Deelnemers aan het Erfgoedpodium zijn: Houtzaagmolen De Salamander, Molen De Vlieger, Erfgoed Leidschendam, Stichting ‘Mooi Voorburg’, Historische Vereniging Voorburg, Bibliotheek aan de Vliet, Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn, Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg, Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg, Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg, Oude Kerk Voorburg, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg, Begraafplaats Wilsveen, Stompwijkse Paardendagen en Boerderij Essesteijn.

Meer informatie

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter,

tel: 070 386 16 73 of Wang Choy tel: 06 22 95 01 63, of via karlien.ritter@swaensteyn.nl. Bijgevoegde foto kunt u rechtenvrij plaatsen ovv de naam van de fotograaf: Ot Douwes.

PERSBERICHT, Voorburg, 12 januari 2018