Erfgoeddag 2020

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Erfgoeddag 2020
18 april
18 april

Erfgoeddag 2020

GEANNULEERD - Erfgoeddag op zaterdag 18 april 2020

Helaas hebben we besloten om de Erfgoeddag te annuleren i.v.m. het Coronavirus.

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Leidschendam-Voorburg bevrijd werd. Uiteraard groot feest in onze gemeente, de vlag ging uit. Het thema van de Erfgoeddag op zaterdag 18 april is dan ook ‘Vrijheid aan de Vliet’. U kunt met een authentieke bus (gratis) langs molens, musea, monumenten en parken om kennis te maken met ons prachtige erfgoed. Ook kunt u meevaren met de Ooievaart! Andere happening op 18 april is de Opening van het Watersportseizoen, die onder het bovengenoemde thema de Engelandvaarders nieuw leven in blaast.

Komt u ook naar deze feestelijke dag? Start- en eindpunt van de busrondritten is het Stationsplein in Voorburg. De halfuursdienst van de bussen begint 18 april om 12.00 uur en de laatste rit is om 15.30 uur. Die dag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud die met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te maken hebben. Onze molens, onze musea, de lokale kerken: alle Erfgoedpartners openen hun deuren en hebben een programma.

Activiteiten Museum Swaensteyn
Museum Swaensteyn opent haar deuren van 12.00-17.00 uur en is deze dag gratis te bezoeken. Bezoek de tentoonstelling ‘Vreugd en Rust’  gewijd aan huis en park Vreugd en Rust te Voorburg, het tuinontwerp en de bewoners van het buiten. Voor kinderen is er een speurtocht door de Prinses Marianne kamer en kunnen zij een speciaal ontworpen kleurplaat kleuren aan de museumtafel.

14.00-15.00 uur
Deel persoonlijke herinneringen aan de bevrijding
In Museum Swaensteyn tonen we vanaf 1 mei een tentoonstelling over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog in en nabij Voorburg. Daarbij wordt specifiek ingegaan op de bevrijding in mei 1945. Voor deze tentoonstellingen zijn wij op zoek naar mensen die hun herinneringen en persoonlijke verhalen willen komen vertellen. Van 14:00 tot 15:00 uur leggen wij uw herinneringen vast in beeld en schrift voor de tentoonstelling. Heeft u verhalen die u met ons wilt delen of bijzondere objecten die herinneren aan mei 1945? Kom dan bij ons langs en vertel uw verhaal.