Drie Koningen

Vriend worden

Huygens' Swaensteyn kan niet zonder de ondersteuning van vrienden en daarom wordt u als vriend met open armen ontvangen.

Home > Drie Koningen

Drie Koningen

Traditiegetrouw sluiten Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck het jaar af met een kersttentoonstelling. Vanaf 8 december 2018 t/m 13 januari 2019 kunt u in de donkere dagen rondom kerst genieten van de presentatie in de musea in het Huygenskwartier Voorburg.

In Museum Swaensteyn tonen we het geliefde verhaal over de Drie Koningen. Daarbij keren enkele kerststallen van vorig jaar weer terug, maar worden er ook veel nieuwe stallen getoond. De kerststallen zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het Stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag én uit privécollecties. Naast de kerststallen zijn ook andere objecten te zien, zoals Getijdenboeken, Iconen en voorleesboeken. In de presentatie staan we stil bij het verhaal, de iconografie, de verbeelding, en bij het feest dat op 6 januari wordt gevierd.

 Cornelis Troost, Het zingen bij de ster op Driekoningen, 1740 

Oude en Antieke Kerstversiering uit de collectie van Susan Witte

Hofwijck zal geheel in kerstsfeer de presentatie Oude en Antieke Kerstversiering tonen uit de privécollectie van verzamelaars Berry Goldenbeld en Susan Witte. Hier worden enkele unieke, nog niet eerder getoonde kerstversieringen op zaal gepresenteerd, zoals reflectorballen, geborduurde ansichtkaarten, kerstboomkettingen en meer.

Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende lezingen, instaprondleidingen en workshops georganiseerd. Er is een gevulde randprogrammering voor jong en oud.
Geniet van de Kerst in Museum Swaensteyn en op Hofwijck!