Activiteiten Nationale Archeologiedagen

Romeinenworkshop voor kinderen
In het kader van de Nationale Archeologiedagen wordt op zaterdag 14 oktober een Romeinenworkshop georganiseerd.

Speel je mee met het Romeinenspel? Hierbij leer je van alles over de Romeinen in Voorburg! De workshop bestaat uit verschillende onderdelen en na ieder onderdeel ontvang je een stuk van een Romeinse Tegel. Maak jij de tegel compleet?

Je kunt je ook laten schminken, vragen beantwoorden of langsgaan bij de waarzegster.  En dat alles onder het genot van een Romeins hapje en een drankje.

Home > Activiteiten Nationale Archeologiedagen

Activiteiten Nationale Archeologiedagen

Activiteiten Museum Swaensteyn tijdens de Nationale Archeologiedagen

In het kader van de Nationale Archeologiedagen op 13, 14 en 15 oktober worden er in Museum Swaensteyn verschillende activiteiten georganiseerd. Het museum vertelt het verhaal van Forum Hadriani in de vaste opstelling van de Romeinenzaal en kinderen kunnen op deze dagen het speurboekje “Terug naar de Romeinen” gratis ophalen bij de kassa van het museum. Op zaterdag kunnen kinderen zich opgeven voor de Romeinenworkshop en op zondag kan je je bijzondere vondsten laten beoordelen door de leden van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg.

Romeinenworkshop
Speel je mee met het Romeinenspel? Hierbij leer je alles over de Romeinen in Voorburg! De workshop bestaat uit verschillende onderdelen en na ieder onderdeel ontvang je een stuk van een Romeinse Tegel. Maak jij de tegel compleet? Laat je schminken, beantwoord alle vragen en breng een bezoek aan de waarzegster.  En dat alles onder het genot van een Romeins hapje en een drankje. De workshop voor kinderen van 8-12 jaar is op zaterdag 14 oktober van 14.00-15.30 uur en gratis i.c.m. een geldig toegangsticket tot het museum. Voor kinderen van 6 t/m 18 jaar is de toegang €3,- of gratis met een museumkaart. Opgeven kan via secretariaat@swaensteyn.nl, wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plekken.

Vondstenspreekuur Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg
Heb je een bijzondere vondst gedaan? Heb je bijvoorbeeld wel eens bij het tuinieren iets ouds in de grond gevonden en wil je weten wat het is? Kom naar het vondstenspreekuur in Museum Swaensteyn tijdens de Nationale Archeologiedagen. Laat je vondsten determineren door de leden van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg. Wat is het, waar werd het voor gebruikt en hoe oud is het? Wie weet is het wel iets uit de Middeleeuwen of zelfs Romeins! Breng de vondst op zondag 15 oktober mee naar het museum tussen 14.00-15.00 uur. Toegang tot het spreekuur is gratis i.c.m. met een geldig toegangsticket tot het museum. Opgeven is niet nodig!

Over Museum Swaensteyn
Museum Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur van Voorburg en Leidschendam. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het historische centrum van Voorburg. Het museum presenteert ten minste vijf tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Daarnaast is er in Museum Swaensteyn aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani en het bijzondere leven van Oranje Prinses Marianne. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U kunt de bijgevoegde foto rechten vrij plaatsen onder vermelding van de naam van de fotograaf: Charles Groeneveld. Als u meer informatie of beeldmateriaal nodig heeft, kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, Hoofd Museale Zaken, via karlien.ritter@swaensteyn.nl  of tel: 070-3861673.

 

Persbericht

Voorburg, 6 oktober 2017