Aanmelding Tijdsdocument ‘Corona in LV’ succesvol

Tijdsdocument Corona in LV

Vanaf maart 2020 beheerst het coronavirus ook in Leidschendam-Voorburg het dagelijkse leven.

Home > Aanmelding Tijdsdocument ‘Corona in LV’ succesvol

Aanmelding Tijdsdocument ‘Corona in LV’ succesvol

Op vrijdag 8 januari sloot de inzendtermijn voor deelname aan het Tijdsdocument ‘Corona in LV’. Het Erfgoedpodium, dat door de gemeenteraad is aangewezen als de coördinator van het project, ontving flink wat voorstellen. Deze week zal de selectiecommissie zich daarover buigen en een keuze maken. Het streven is dat snel af te ronden, zodat de indieners  aan de slag kunnen.  

Tijdsdocument
De ontvangen voorstellen geven al een eerste zicht op de contouren van het Tijdsdocument. Het is verrassend om te zien hoe creatief men aan de slag is gegaan. De commissie ontving enerzijds voorstellen voor brede overzichten van de gevolgen van de crisis in onze gemeente en anderzijds ook heel doelgerichte reportages.

Selectiecommissie
De ingediende voorstellen worden beoordeeld door een neutrale, onafhankelijke selectiecommissie die onder voorzitterschap staat van Hans van der Sluijs, voormalig burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Daarnaast maken Femke Overdijk, conservator van Museum Swaensteyn, Idsard Bosman, medewerker van het gemeentearchief Den Haag, afdeling Leidschendam-Voorburg en Peter van der Ploeg, directeur van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn er  deel van uit. Van der Ploeg: ‘We wilden in de selectiecommissie graag mensen die de gemeente door en door kennen. We zijn blij dat dat is gelukt. Bovendien maak je zo’n tijdsdocument voor de eeuwigheid, dus is deelname van het archief ook heel praktisch.’

Voor de redactie
Voor vragen mailt u met info@erfgoedpodiumlv.nl

 

Persbericht, 11 januari 2021