Verwacht

Home > Wat is er te zien? > Verwacht

Verwacht

Kersttentoonstelling: Het kerstverhaal uitgestald
In de donkere dagen rond Kerst presenteren Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck in het Huygenskwartier Voorburg traditiegetrouw een kersttentoonstelling. In Museum Swaensteyn tonen we kerststallen van over de gehele wereld, grotendeels afkomstig uit privé collecties. Belangrijke bruiklenen komen uit de collectie van het stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag. Hofwijck zal geheel in kerstsfeer, inclusief kerststallen, het verhaal van de Ster van Bethlehem vertellen. Hoe zou een wetenschapper als Christiaan Huygens hebben aangekeken tegen het verhaal van de drie koningen die het wonderlijke licht zien en dat volgen?

Dit jaar doen ook de ondernemers in  het Huygenskwartier met ons mee en zijn de etalages gevuld met kerststallen. Voorburg is zo omgetoverd tot een waar kerstdorp.  De tentoonstelling Het kerstverhaal uitgestald is t/m zondag 14 januari 2017 te zien.

De Gouden Eeuw van de Vliet
In 2018 organiseert Museum Swaensteyn twee grote tentoonstellingen in samenwerking met Huygens’ Hofwijck. De eerste daarvan is gewijd aan de Vliet. In deze tentoonstelling zal met bijzondere, soms nooit eerder getoonde bruiklenen de waterweg worden belicht die van oudsher Voorburg, Leidschendam en Stompwijk met elkaar verbind.

Al deze tentoonstellingen zullen worden begeleid door een randprogrammering.