Verwacht

Home > Wat is er te zien? > Verwacht

Verwacht

2019
Ronald & Ronald Lindgreen 
19 januari t/m 10 maart                                                                                                                    
De Voorburgse kunstenaar Ronald Lindgreen (1916-1999) werkte tijdens zijn leven in verschillende stijlen en met materialen als olieverf en Oost-Indische inkt, waardoor een gevarieerd oeuvre is ontstaan. De tentoonstelling toont werk uit particulier bezit. Op de kunstmuur zijn tegelijkertijd de aquarellen van zijn kleinzoon te zien, ook Ronald genaamd.

Gerke Henkes
16 maart t/m 9 juni                                                                                                                    
Gerke Henkes (1844-1927) schilderde in de stijl van de Haagse School en maakte vooral portretten, genrestukken en interieurs, vaak met een vleugje humor. Hij werd beïnvloed door o.a. Jozef en Isaac Israëls. Henkes was leermeester en aangetrouwde familie van Adriana Bleuland van Oordt, waardoor we veel van zijn werk in bruikleen krijgen van de familie Bleuland van Oordt. 

Bas van der Poel
30 maart t/m 9 juni                                                                                                                                   
Fotograaf Bas van der Poel laat in zijn werk de schoonheid van verval zien. Hij gaat hiervoor naar stedelijke gebieden over de hele wereld die volledig verlaten zijn, zoals Tsjernobyl. Zijn foto’s worden niet bewerkt en aan de locatie wordt niets veranderd. Zijn motto is ‘Leave nothing but footprints, take nothing but photos’.