Verwacht

Home > Wat is er te zien? > Verwacht

Verwacht

Eind januari wordt het tentoonstellingsprogramma van 2018 bekend gemaakt.

Adri en Johanna Bleuland van Oordt; Kunstzinnige zusters op een Voorburgse buitenplaats

Van 17 maart t/ 27 mei is in Museum Swaensteyn een overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de zusters Adriana en Johanna Bleuland van Oordt.

Adri (1862-1944) en Johanna (1865-1948) groeide op in Voorburg op buitenplaats Middendorp aan de Vliet, waar vader Jan in 1866 zijn petroleumfabriek vestigde. De familie was welvarend en de zusters gingen naar de Haagse Academie van Beeldende Kunsten, waar ze als leerlingen van de zogenoemde ‘damesklas’ hun opleiding volgden. Ze exposeerden regelmatig, onder andere bij de Haagse Kunstkring en zetten zich actief in voor Voorburgse instanties.

Deze dubbelpresentatie, met veel onbekend werk uit particuliere verzameling, brengt een opmerkelijk stukje kunstleven in het Voorburg rond 1900 tot leven.

De Gouden Eeuw van de Vliet

In 2018 organiseert Museum Swaensteyn twee grote tentoonstellingen in samenwerking met Huygens’ Hofwijck. De eerste daarvan is gewijd aan de Vliet. In deze tentoonstelling zal met bijzondere, soms nooit eerder getoonde bruiklenen de waterweg worden belicht die van oudsher Voorburg, Leidschendam en Stompwijk met elkaar verbind.

De tweede grote tentoonstelling is Voorburg Sculptuur, een samenwerking tussen Huygens' Hofwijck, Museum Swaensteyn en de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Al deze tentoonstellingen zullen worden begeleid door een randprogrammering.